Over Tim

Mijn naam is Tim Talma, 27 jaar oud en woonachtig in Breda. Ik golf sinds mijn 11de en ben sinds het slaan van de eerste bal helemaal gek geworden op het spelletje. Na veel sporten beoefend te hebben: tennis, judo, tafeltennis en voetbal koos ik er voor om verder te gaan met golf! Het mooie aan het golfspel is dat alle dingen die je doet, doe je zelf. Je kan niemand anders de schuld geven na het slaan van een bal. Hierdoor werd ik geprikkeld.

Ik ontwikkelde me als golfspeler snel en dat zorgde voor de nodige successen. Op mijn 14de werd ik geselecteerd voor de Nederlandse selectie. Deze selectie kwam tot stand door verschillende goede nationale resultaten. In deze tijd van +/- 1,5 jaar in de selectie heb ik veel geleerd. En me bewust gemaakt van het feit dat ik echt verder wilde met deze sport. Na mijn studie afgerond te hebben op het middelbaar onderwijs koos ik ervoor om sport en studie te gaan combineren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een diploma aan het Johan Cruyff College, sportmarketing en evenementenorganisatie. In deze tijd heb ik me ook ontwikkeld als golfspeler. Dit heb ik gedaan door verschillende wedstrijden te spelen zowel internationaal als op nationaal niveau.

In 2016 ben ik afgestudeerd als PGA Professional. Middels deze studie wilde ik zoveel mogelijk kennis verzamelen over het golfspel en deze kennis ook overdragen aan mijn leerlingen. Naast mijn werkzaamheden als teaching professional steek ik nog veel tijd in het ontwikkelen van mijn eigen spel. Dit wil ik blijven doen omdat ik zelf wil blijven ervaren wat spelen onder druk met je doet. Als je dit zelf ervaart kan je dit ook beter overbrengen naar je leerlingen. 

Tim Talma Golf & Coaching

Contact

Tim Talma Golf & Coaching
Bloemstraat 3
4835 CE Breda

 -
 timtalmagolf@gmail.com