Flightscope

Sinds kort ben ik in het bezit van een ''nieuwe'' Flightscope. Middels de Flightscope kunnen we nog beter inzicht krijgen in uw golfspel.

Een Flightscope is een apparaat (klein wit kastje dat achter de golfer wordt neer gezet) dat het traject van de balvlucht meet. Tevens meet het ook wat de club doet voor en na het raken van de bal. Zodra het clubhoofd onder heuphoogte is, meet het apparaat hoe de club tegen de bal aan komt. Hierdoor meet de Flightscope de o.a. de stand van het clubblad, de zwaaibaan, de invalshoek en de snelheid. Op het moment dat de bal door de lucht vliegt, meet het apparaat de totale balvlucht. Denk hierbij aan hoogte, snelheid, afstand, spin en nog meer. Zowel de getallen van het clubhoofd en de balvlucht worden weergegeven. Hierdoor wordt het lesgeven inzichtelijker en krijgen we (eindelijk) een beeld van het raakmoment van de bal, dat 1/200 seconde duurt. De Flightscope X2 Elite is het nieuwste model in deze reeks en is geupdate met de aller laatste technologiën en werkt op Doppler effect principe. Deze techniek wordt ook toegepast in het leger als het gaat om het analyseren van de vlucht van kogels en raketten. Super nauwkeurig dus! 

Voor wie is de Flightscope X2 Elite geschikt?

Iedere golfer die zijn of haar golfspel serieus neemt zou gebruik moeten maken van een Flightscope. Al mijn golflessen, waarbij ik de machine kán gebruiken, zal ik de Flightscope X2 Elite als ondersteuning gebruiken. Hierdoor weten we samen wat de feedback is en waar we aan moeten werken. Tijdens de les zien we de waardes en dus ook de balvlucht veranderen. Na elke sessie krijgt de golfer een print-out via de mail gestuurd van de sessie. 

Klik hier voor nog meer informatie over de Flightscope! 

 

 

Tim Talma Golf & Coaching

Contact

Tim Talma Golf & Coaching
Godevaert Montensstraat 33A
4811 PE Breda

 06 41 87 25 66
 timtalmagolf@gmail.com